Okus mediterana

Svjetski je dan humusa, omiljenog zdravog namaza. Imamo tri fina recepta

13. svibanj je poznat i kao Međunarodni dan humusa, omiljenog mediteranskog namaza porijeklom iz Libanona i Izraela. Kako bi ga i ti dostojno proslavila, donosimo ti tri jako fina recepta u kojima je humus glavna zvijezda jela.

profimedia-0528656959.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Klasičan humus namaz

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 konzerve slanutka (svaka 400 g)
  • 2-3 režnja češnjaka
  • 1 žlica tahinija
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • Sok jednog limuna
  • Sol, papar

Priprema:

Izblendaj slanutak, sitno nasjeckani češnjak, tahini pastu, ulje i limunov sok. Posoli i popapri, a potom isprobaj i dodaj po potrebi još limuna ili tahinija. Prebaci u male posudice i po želji serviraj uz ružmarin, crveni papar ili masline. Ako želiš da je tvoj humus jako kremast, dodaj mu još maslinovog ulja na vrh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/4