Svestrana, ukusna & zdrava

Dan bundeve slavimo uz tri super recepta s 'kraljicom jeseni'

Ne samo da čini prekrasne jesenske dekoracije, bundeva je također glavna zvijezda brojnih ukusnih jesenskih recepata, a mi smo izdvojile tri omiljena

jd-designs-OU6wlAq4HGY-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Iako je cijela jesen u znaku bundeve, kraljica ovog godišnjeg doba ima i svoj službeni dan - 26. listopada. A kako i ne bi kad je bogata okusom, zdravstvenim prednostima i svestranom kulinarskom upotrebom. Bundevu je tako lako obožavati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Kraljica jeseni

Sezona je bundeva: Evo zašto ih trebaš uključiti u prehranu

Vesele boje bundeve (i iznutra i izvana) upućuju na njihovu prirodu bogatu vitaminima. Samo jedna šalica kuhane bundeve sadrži više od dvostruke količine tvojih dnevnih potreba za vitaminom A, plus znatno povećanje kalija i vitamina C. S nešto manje od 50 kalorija po jednoj šalici, bundeva ti daje i nekoliko grama vlakana, što te duže drži sitom.

Osim toga, nije nimalo teško potrošiti cijelu bundevu dok im traje sezona. Njezino 'meso' je savršeno za brojne deserte, juhe, curry umake i variva ili dodavanje u jela iz pećnice. S druge strane, sjemenke, koje se mogu izvaditi, začiniti i tostirati, čine ukusan brzinski zalogaj dok se glavno jelo kuha, a iako se tvrda vanjska kora ne može jesti, lako se može kompostirati kako bi pridonijela tvom jesenskom vrtu.

Image
Foto: Pexels

Bez obira zoveš li je bundevom, bučom ili tikvom, šteta bi bilo da se ova zdrava, ukusna i svestrana jesenska naimrnicu ne nađe na tvom tanjuru, a tražiš li ideju kako je uklopiti u jelovnik - u nastavku provjeri nekoliko super recepata s bundevom u glavnoj ulozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/4