Nedjeljni ručak: maštoviti, svečani i fini recepti

Nedjelja je dan za obitelj! Učinite je posebnom uz svečana jela

Nedjeljni ručak: maštoviti, svečani i fini recepti

Pečena piletina sa salatom od rotkvica

Sastojci:

1 cijelo pile

Za marinadu:

4 žličice grčkog jogurta
2 žličice sitno nasjeckanog đumbira
1 i pol žlica crvene paprike
malo chillija u prahu
sok od pola limuna

Za krumpir:

dva luka srednje veličine, narezana na ploške
2 češnja češnjaka
1 žličica đumbira
30 g badema, sitno sjeckanog
2 žličica kumina
1 žličica korijandera
1 žličica kurkume
ulje

Salata

600 g rotkvica
1 veliki oguljeni krastavac
1 mali crveni luk, četvrtasto narezan
3 jabuke, narezane na komadiće
sok od 2 limuna

Postupak:

Sastojke za marinadu promiješajte i njome namažite cijelo pile. Zagrijte pećnicu za 200 stupnjeva, u vatrostalnu posudu stavite pile, dodajte malo vode i ulja, pokrijte folijom i stavite peći. Dok se piletina peče, napravite salatu – narežite rotkvice i krastavce, jabuke i luk. Sve zajedno stavite u istu posudu te na to stavite sok od limuna. Ostavite da malo odstoji, a zatim dodajte sol i svježe mljeveni crni papar. Za krumpir – u veliku tavu stavite ulje te na to dodajte kumin i kurkumu. Čim počne cvrčati, dodajte krumpir izrezan na ploške. Začinite solju, dodajte češnjak, đumbir, luk i bademe. Promiješajte dobro. Stavite u posudu za pečenje i u pećnicu na 50 minuta. Poslužite zajedno pile, pečeni krumpir i salatu od rotkvica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/7