Nedjeljni ručak: maštoviti, svečani i fini recepti

Nedjelja je dan za obitelj! Učinite je posebnom uz svečana jela

Nedjeljni ručak: maštoviti, svečani i fini recepti

Zapečeni odrezak s krumpirom i ružmarinom

Sastojci:

jedan komad odreska od govedine
400 g crvenog krumpira za pečenje
1 žličica maslinovog ulja
1 žličica svježeg ružmarina, sitno nasjeckanog
pola ocijeđenog limuna
1 žličica crvene paprike
malo sušenih chilli papričica
1 žličica sušenog origana

Postupak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U jednoj posudi promiješajte limun, papriku, chilli, origano i malo soli. Pritisnite odrezak u tu smjesu i utrljajte s obje strane dok se ne upije. Krumpir narežite na tanke duguljaste komade i stavite u posudu. Polijte uljem te posolite i stavite peći na 15 minuta. Izvadite iz pećnice, dodajte ružmarin te stavite natrag u pećnicu. Pecite dok krumpir ne omekša i dobije zlatnu boju. U međuvremenu, odrezak ispecite na rebrastom roštilju ili tavi – 3 minute sa svake strane za srednje pečen odrezak (možete i duže, po želji). Ostavite da se meso odmori 5 minuta prije rezanja. Poslužite s krumpirima.

2/7