Blagdanski kolači i slastice

Vrijeme je za pečenje kolača

Blagdanski kolači i slastice

Božićni puding

Sastojci:

160 g  glatkog brašna
100 g  krušnih mrvica
100 g  smeđeg šećera
½ žličice cimeta u prahu
50 g  prženih i mrvljenih badema
200 g  kandiranog voća
500 g  grožđica
4  jaja
10 ml  ruma
2   jabuke
250 g  margarina
šećer u prahu

Priprema:

U zdjelu s umućenim jajima dodamo smeđi šećer, cimet u prahu, kandirano voće, grožđice, brašno i dobro izmiješamo. Zatim dodamo naribane jabuke, pržene i usitnjene bademe, krušne mrvice, rum, omekšali margarin i dobro izmiješamo sastojke. Dobivenu smjesu premjestimo u kalup premazan margarinom, dobro je utisnemo da izađe zrak, poravnamo, premjestimo u vatrostalnu zdjelu u koju ulijemo vode do nešto više od polovice visine kalupa, kalup prekrijemo tanjurom, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 150°C, otprilike 3 sata. Gotov božićni puding ostavimo u kalupu da se potpuno ohladi, izvadimo na tanjur, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/9