Božićni puding
Sastojci:
160 g glatkog brašna
100 g krušnih mrvica
100 g smeđeg šećera
½ žličice cimeta u prahu
50 g prženih i mrvljenih badema
200 g kandiranog voća
500 g grožđica
4 jaja
10 ml ruma
2 jabuke
250 g margarina
šećer u prahu
Priprema:
U zdjelu s umućenim jajima dodamo smeđi šećer, cimet u prahu, kandirano voće, grožđice, brašno i dobro izmiješamo. Zatim dodamo naribane jabuke, pržene i usitnjene bademe, krušne mrvice, rum, omekšali margarin i dobro izmiješamo sastojke. Dobivenu smjesu premjestimo u kalup premazan margarinom, dobro je utisnemo da izađe zrak, poravnamo, premjestimo u vatrostalnu zdjelu u koju ulijemo vode do nešto više od polovice visine kalupa, kalup prekrijemo tanjurom, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 150°C, otprilike 3 sata. Gotov božićni puding ostavimo u kalupu da se potpuno ohladi, izvadimo na tanjur, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.