Blagdanski kolači i slastice

Vrijeme je za pečenje kolača

Blagdanski kolači i slastice

Čajni keksi sa džemom


Ovi čajni sendvič keksi biti divna poslastica za prijatelje i obitelj.

Sastojci za tijesto:
1 šalica bademovog brašna
1 šalica brašna od indijskih oraščića
1/3 šalice kokos brašna - sitnog
1/3 šalice agava sirupa
1/2 žličice vanilije
2 kapi eteričnog ulja naranče
Prstohvat cimeta


Džem od šljiva

Sastojci:
1 šalica sušenih šljiva
1/2 šalice vode
1 žličica cimeta

U multipraktiku, miksati bademe, indijske oraščiće - pojedinačno.
Pomiješati brašna, kokos, agavu i vaniliju. Miksati dok se ne počne držati zajedno i čini loptu.
Raširite veliki komad plastične folije. Stavite loptu tijesta u sredini folije. Zatim pokrite s drugim komadom plastične folije. Tijesto koje ste sa valjkom valjali na debljinu manju od 1 cm. Uklonite gornji list plastične folije i pritisnite kalupe ili razne božićne oblike u tijesto. Izvadite i stavite na mrežu lista dehidratora. Postavite dno kolačića prema gore. Dehidrirati na 42 stupnjeva 12 do 14 sati.
Umjesto dehidratora možete koristiti i pećnicu tako da stavite kekse na masni papir i pečete na lagano do max.50 stupnjeva i ostavite poluotvorena vrata da zrak ventilira.

Tijekom tog vremena, napravite džem.

Za džem sve sastojke stavite u blender i miksajte do guste jednolične smjese.

Nakon što se keksi osuše za oko 14 sati, izvadite džem iz frižidera.
Izvadite i stavite premaz na kekse, te izradite sendviče. Ostavite da se ohlade i uživajte! Može trajati cca. 14 dana, čak i dulje u hladnjaku. Držati u zatvorenoj posudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za početak vam predstavljamo ukusan i zdrav recept koji je s nama podijelila Mihaela Devescovi, autorica knjige “SIROVA HRANA” i urednica portala www.sirovahrana.hr .  Ona kod pripremanja hrane brižljivo bira svakodnevno svježe nutritivne namirnice koje oblikuje u delicije, od kojih svaki zalogaj predstavlja vrhunski užitak koji će potpuno zavesti vaše nepce.

Čajni keksi sa džemom

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/9