Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Izbjegavaj ih i uživaj u proljeću

Hrana koja izaziva umor: Koje namirnice troše najviše energije?

Možda ti se čini da će ti treća šalica jake kave i fino, slatko lisnato iz pekare podići energiju, no grdno se varaš. Upravo će ti oni iscrpiti organizam i izazvati još veći umor. I nisu jedini

pexels-bethany-ferr-5177126.jpg
Foto: Pexels

Poput svega i proljeće je "novčić s dva lica". S jedne strane uživaš u suncu, prirodi koja se budi i danima koji osjetno dulje traju, no s druge strane tu su alergije, krpelji i proljetni umor. Ovaj posljednji u stanju je "zakucati" te za krevet u vrijeme kada sve oko tebe puca od energije i imaš osjećaj da bi i ti trebala letjeti, a nemaš snage pomaknuti malim prstom. Kod umora prehrana igra veliku ulogu. Kako bi ga se riješila, pripazi što jedeš. Smanji unos namirnica koje izazivaju umor, a koje ćemo navesti u nastavku, te pojačaj unos onih koji te pune energijom.

Image
Žvači polako

Hrana za smirenje: Ove namirnice snižavaju kortizol i oslobađaju od stresa

Priroda se za sve pobrinula pa tako i za to da upravo u vrijeme kada ti treba najviše energije, obiluje povrćem i voćem koje će ti pomoći da očistiš organizam i opskrbiš ga potrebnim nutrijentima.

shimmer fallback

Uvrsti u svoju prehranu cjelovite žitarice, rotkvice, šparoge, maslačak, zeleno lisnato povrće, mladi luk, svježi sir, borovnice, jagode te sve ostalo što je sezonsko i svježe.

shimmer fallback

Pij dosta tekućine, osobito obične vode, a iz prehrane izbaci ili smanji unos namirnica koje donosimo u nastavku. One ti troše energiju jer se tijelo trudi probaviti ih i "riješiti ih se". Opterećuju ti jetra i probavni sustav te podižu razinu šećera u krvi što te u konačnici čini umornom.

Budi najbolja verzija sebe.
1/6
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.