ZDRAVO I UKUSNO

Zbog ovih 15 recepata s kvinojom poželjet ćeš je jesti svaki dan

Ovu zdravu namirnicu nazivaju još i super hranom, a mi smo ti pripremile 15 vrlo ukusnih recepata od kojih ćeš se osjećati poletno i puno energije

Zbog ovih 15 recepata s kvinojom poželjet ćeš je jesti svaki dan

Rajčice punjene kvinojom i mljevenim purećim mesom

  • Sastojci:
  • 6 srednjih rajčica
  • 300 g mljevenog purećeg mesa
  • 1 šalica kvinoje
  • 1 srednji luk
  • 1 crvena paprika
  • 1 žličica mljevene paprike
  • šaka sjeckanog bosiljka
  • malo ribanog sira
  • sol, papar

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvinoju isperi te je skuhaj prema uputama za kuhanje na pakiranju. Na malo ulja pirjaj luk, dodaj mu sitno sjeckanu papriku te pirjaj dok paprika ne omekša. U tavu dodaj mljeveno meso i kuhaj sve skupa dok meso nije gotovo. Rajčicama odreži vrh te ih izdubi. Blago ih posoli s unutarnje strane, a s vanjske premaži s malo maslinovog ulja. Kvinoju, bosiljak i začine dodaj u tavu s mesom, sve dobro pomiješaj te smjesom puni rajčice. Na vrh rajčica dodaj malo ribanog sira, a možeš ih poklopiti i vrhovima koje si prethodno odrezala kako bi izgledale ljepše. Posloži rajčice u posudu za pečenje te je prekrij aluminijskom folijom. Peci ih na 180°C 15 minuta, a zatim makni foliju i peci još 15 minuta.

4/16