Jednostavno, brzo i ukusno

Talijanski klasici: Tri recepta za tjesteninu s rajčicom kao stvorena za ljeto

Za ljubiteljice tjestenine i najpopularnije ljetne namirnice - rajčice, izdvojile smo tri tradicionalna talijanska recepta s kojima ne možeš pogriješiti

pexels-rachel-claire-5864362.jpg
Foto: Pexels

Ljeto je savršeno vrijeme za tjestenine. Lagana jela koja se brzo pripremaju spasit će te od patnje za štednjakom pri nesnosnim vrućinama, ali i zadovoljiti i najizbirljivija nepca. Dovoljno je da zaviriš u kuhinje vrsnih domaćica na zapadnoj obali Jadrana, u zemlji u kojoj vlada matrijarhat i naučiš pripremati odlične talijanske tjestenine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Pasta la vista, baby

Talijani na aparatima: Najčešće greške u kuhanju tjestenine

Ova mediteranska zemlja, baš kao i naša, u ljetnim mjesecima rađa sočnim rajčicama, bosiljkom, patlidžanom i ostalim povrćem koje se sjajno spaja s maslinovim uljem, parmezanom...To znači da neke od sastojaka za savršene talijanske tjestenine vrlo vjerojatno imaš u svom vrtu, a ako ne u vrtu, onda na obližnjoj tržnici ili u trgovini.

Iskoristi ovo doba godine i umijeće susjeda s druge strane Jadrana pa uživaj u zdravim, sezonskim jelima koja su brza, ukusna i obiluju kvalitetnim namirnicama, a pritom nose i bogato naslijeđe talijanske tradicije. U nastavku ti donosimo tri recepta za tjesteninu na talijanski način u kojem dominiraju rajčice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/4