Šurlice - autohtoni krčki specijalitet

Ukusna tjestenina odlično se nadopunjuje s gotovo svim umacima

Šurlice - autohtoni krčki specijalitet

Originalne krčke šurlice

Sastojci:
1 kg mekog brašna
2 cijela jaja
2 žumanjka
2 dl ulja (obično, maslinovo ili mješavina)
sol
topla voda po potrebi

Priprema:
Brašno posolite te mu dodajte jaja i žumanjke te ulje. Lagano umijesite tijesto dolijevajući po potrebi tople vode. Ostavite ga da se malo odmori, oblikujte najprije dugačke valjke, koje zatim režite na komadiće za po jednu šurlicu. Na kraju ih oblikujte valjanjem između dlanova pomoću štapića za ražnjiće. Kuhajte ih u posoljenoj i pouljenoj vodi 5 – 10 min. Poslužite s umakom po želji pripremljenim odvojeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/4