Što kuhati petkom?

Ručak može biti itekako ukusan i bez mesa

Što kuhati petkom?

Zapečena tjestenina sa sirom

Image



Sastojci:
350 g tjestenine penne
1 kiselo vrhnje
3 – 4 dl mlijeka
250 g mladog sira
3 dl umaka od rajčice
300 g brokule
150 g tvrdog sira ili parmezana
malo soli
papar
origano
masline

Priprema:
Tjesteninu skuhati al dente. Brokulu dodati zadnjih 2 – 3 minute. Procijediti i pomiješati u posudi tjesteninu, brokulu, mlijeko, kiselo vrhnje, mladi sir te dodati sol i papar. Staviti u vatrostalnu posudu i poklopljeno peći oko pola sata. Otklopiti i peći još 15 minuta. Zaliti šalšom (umakom od rajčice) i na vrhu naribati tvrdi sir. Posuti origanom i peći još 10 minuta otklopljeno. Ohladiti najmanje 45 minuta i servirati toplo. Tjestenina se stegne i mogu se rezati kocke. Ukrasiti s maslinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/6