Stari kruh – odlični recepti

Stari kruh iskoristite na odlične načine i smanjite njegovo bacanje na minimum…

Stari kruh – odlični recepti

Kruh s preprženim češnjakom

Sastojci:
½ kg cijelog češnjaka
maslinovo ulje
timijan
sol
stari kruh po želji

Prvo je potrebno ispeći češnjak. Glavice češnjaka nemojte guliti, nego ih ostavite u njegovoj ovojnici, te samo nožem odrežite vrhove (suprotan dio od mjesta gdje je korijen, tako da svaki češanj bude na vrhu otvoren). Kada ste to učinili, glavice poslažite u aluminijsku foliju s odrezanim vrhovima prema gore. Glavice prelijte maslinovim uljem, začinite solju i s malo timijana.
Zamotajte u foliju i pecite u pećnici na 200 °C sat vremena. Nakon toga istisnite pečeni češnjak iz njegove ovojnice (bit će mekan, poput pirea). Ulje u kojem se pekao i češnjak pomiješajte zajedno, tako da dobijete pire odnosno namaz, koji može u hladnjaku u zatvorenoj posudici stajati i do dva tjedna. Premažite pečeni češnjak po kruhu, još dodatno posolite i popaprite po želji, te sve prepecite u pećnici na 200 °C, desetak minuta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/4