Sezona je finih trešanja, evo zašto ih trebate jesti

Počela je sezona trešanja

Sezona je finih trešanja, evo zašto ih trebate jesti

S dolaskom svibnja započela nam je i sezona finih trešanja. Ovo ukusno i svima drago voće obiluje i mnogim nutrijentima te je nezobilazan sastojak mnogih kolača, domaćih sokova i kompota.

Slatke crvene bobice mnogima su neodoljive, a u njima možemo uživati bez imalo grižnje savjesti jer je riječ o jednoj uistinu super namirnici. Naime, trešnje sadrže vitamine kao što su A, B, C i K te minerale poput kalija, željeza, kalcija... Osim toga, sadrži i spojeve koji pomažu u borbi protiv raka te mnogih drugih bolesti kao što su artritis, srčane bolesti, itd. Pomažu i kod glavobolje, a sadrže i antioksidanse koji pomažu kod neutraliziranja slobodnih radikala. Također, potiču i proizvodnju kolagena koji je ključan za zdravlje kože i kostiju.

Istraživanja su pokazala da snižavaju i razinu lošeg kolesterola i šećera u krvi pa su dobar izbor za sve one koji imaju problema s viškom kilograma.

Imaju malo kalorija i prilično su zasitne pa su idealne kao međuobrok jer pomažu kod otklanjanja umora i iscrpljenosti.  Imaju vrlo nizak glikemijski indeks, pomažu kod raznih upala, a mogu pomoći čak i kod suzbijanja simptoma raznih alergija pa i astme. Imaju snažno proutupalno djelovanje.

Dakle, trešnje imaju višestruke koristi za naše zdravlje, dostupne su i rasprostranjene pa svakako ovih dana nastojte što više uživati u njihovim blagodatima.

U nastavku vam otkrivamo i nekoliko odličnih recepata s trešnjama...

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Foto: Unsplash

1/6