Riba za doručak? Itekako! Nutricionisti tvrde da je to odlična ideja. Imamo tri recepta

Dimljeni losos, tuna ili bakalar nisu rezervirani samo za svečane večere ili neki fensi ručak. Njima možeš i dan početi

Riba za doručak? Itekako! Nutricionisti tvrde da je to odlična ideja. Imamo tri recepta


Vjerojatno, kao ni mi, nisi navikla ribu i doručak stavljati u istu rečenicu. Eventualno ako si nekome prepričavala kako si za doručkom razgovarala o tome što ćeš kuhati za ručak pa si se odlučila za ribu.

No, nutricionisti smatraju kako bismo i za doručak trebali jesti ribu. Ukoliko je riječ o kvalitetnoj hrani, nutritivno bogatim namirnicama, ne treba previše birati kada što jesti, već to jednostavno jesti. Stoga, ako ti se ujutro jede riba - navali!





Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image


(FOTO: Pexels)

Štoviše, riba u rano jutro i nije svugdje u svijetu egzotika - dimljeni bakalar jede se za doručak u Velikoj Britaniji, a u Japanu losos - poširani, grilani ili sirov. 

Riba oskudijeva kalorijama, a obiluje proteinima i omega-3 masnim kiselinama. Američko drušvo za zdravlje srca preporuča najmanje dvaput tjedno jesti ribu kako bi se zaštitlo srce i krvne žile te smanjio rizik od moždanog udara. Osim toga, omega-3 masne kiseline pomažu smanjit upale u organizmu i olakšati simptome osobama koje pate od reumatoidnog artritisa. 

Image


(FOTO: Pexels)

U nastavku ti donosimo tri recepta za riblji doručak.

Image

Sushi, tiramisu, losos... Jela koja su nekad bila sirotinjska, a danas se mogu naći u luksuznim restoranima

1/4