Prednosti gljiva na našem tanjuru: Evo zašto bi ih trebala uključiti u svoju prehranu

Gljive često previdimo i ne uključujemo ih dovoljno u našu svakodnevnu prehranu, što je definitivno greška, jer se radi o namirnicama s iznimno mnogo minerala, vitamina i blagotvornih svojstava za naše zdravlje

Prednosti gljiva na našem tanjuru: Evo zašto bi ih trebala uključiti u svoju prehranu

Odjevene gljive

Priprema:

Operi gljive, pa ih iscijedi, a dok se cijede napravi nadjev. U zdjelu dodaj ricottu, žlicu maslinovog ulja, sol, papar, naribani češnjak, nasjeckani vlasac i bosiljak, a po ukusu možeš dodati i timijan ili origano. Sve dobro izmiješaj da se sastojci povežu. Zatim napuni gljive pritiščući smjesu u njih kako bi se dobro zalijepila za unutrašnju stranu klobuka. Tako napunjene gljive omotaj pancetom i pričvrstite ju čačkalicom, a zatim stavi peći na 180 stupnjeva na 20 minuta. Sreviraj toplo ili hladno, po želji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci: 

  • 20 komada šampinjona
  • 200 g ricotte
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • po 1/2 žličice nasjeckanog vlasca i bosiljka
  • 1 češanj češnjaka
  • 150 g tanko narezane pancete
2/4