Počinje sezona sočnih šljiva, a mi smo istražile kako iskoristiti njihov puni potencijal

Napravi uvertiru za jesen ovim ukusnim jelima u kojima je glavna zvijezda plava šljiva

Počinje sezona sočnih šljiva, a mi smo istražile kako iskoristiti njihov puni potencijal

Kada spomenemo šljive možda ti na pamet prvo padne šljivovica, ali ova svestrana namirnica puno je više od sastojka za pripremu rakije. Odlično se nadopunjava s cimetom i muškatnim oraščićem, a kiselina koju ima svježa brzo nestaje kada ju kuhamo ili pečemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Pink cheesecake najženstveniji je kolač ljeta koji okusom obara s nogu


Šljiva je jedna od najrasprostranjenijih voćki na svijetu. Raste u gotovo svakom kutku svijeta i poznato je preko dvije tisuće vrsta ove aromatične biljke. Kod nas je najpoznatija plava šljiva od koje se priprema rakija, ali i mnoge ukusne slastice. Počinje dozrijevati tijekom kolovoza pa je zato sada idealno vrijeme za uživanju u svježim šljivama i desertima u kojima ju obožavamo


Ako obožavaš šljive i želiš ih jesti tijekom cijele godine, pronašle smo recept za jednostavan pekmez od šljiva kojime možeš upotpuniti zimske deserte ili palačinke. Jedan od razloga zašto bi bilo dobro šljive konzumirati i tijekom zime, a ne samo ljeti, je njezin sastav vitamina i minerala. 

Izvor je vitamina C, K, E, B6 te folne kiseline i niacina, a bogata je i polifenolima poput luteina, kriptoksantina i zeaksantina kojima se pripisuju snažna antioksidativna i protuupalna svojstva. Ovaj jedinstveni sastav nutrijenata pomaže u apsorpciji željeza, očuvanju zdravlja srca, poboljšava probavu i jača korijen kose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kako bi uživala u okusu i pogodnostima koje ima za zdravlje, pronašle smo nekoliko ukusnih načina kako pripremiti šljivu ne samo kao desert, nego i kao prilog mesu. 

1/6