Zero waste

Ostalo ti je jaja, šunke i hrena od Uskrsa? Evo kako ih iskoristiti

Tijekom Uskrsa uživale smo u kuhanim jajima, šunki, ali i mladom luku i hrenu. Sada je vrijeme da od viška pripremiš ukusne obroke

pexels-roman-odintsov-6898861.jpg
Foto: Pexels

Umak od hrena

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrebno ti je:

250 ml mlijeka
1/2 šalice brašna
2 žlice ribanog hrena
Ulje
Papar
Sol

U loncu pomiješaj brašno i ulje tako da dobiješ gustu smjesu. Smjesu zagrijavaj na laganoj vatri i kada vidiš da se stvaraju mali mjehurići, dodaj mlijeko. Sve skupa miješaj koju minutu i zatim dodaj hren i začine te kuhaj koju minutu do željene gustoće. Posluži kao umak uz glavno jelo i prilog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/4