Zero waste

Ostalo ti je jaja, šunke i hrena od Uskrsa? Evo kako ih iskoristiti

Tijekom Uskrsa uživale smo u kuhanim jajima, šunki, ali i mladom luku i hrenu. Sada je vrijeme da od viška pripremiš ukusne obroke

pexels-roman-odintsov-6898861.jpg
Foto: Pexels

Ako si i ti ove uskršnje blagdane proslavila u izobilju, sigurno ti je ostalo nešto kuhanih jaja, komadić šunke, ali i koja vezica mladog luka ili hrena. Sve su to namirnice koje možeš iskoristiti i stvoriti ukusna jela kao što su muffini, musaka, ali i umak za glavno jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Uskrsni recepti

Uskrs kod domaćih blogera: Tri recepta koja želimo isprobati

Mnogima su uskršnji blagdani najdraži baš zbog hrane koju jedemo. Niti jedan blagdanski stol nije potpun bez šarenih pisanica, mirisne šunke i još mnogo povrća i začina koje tradicionalno jedemo u proljetno vrijeme. No i tih nam namirnica može biti dosta i malo nam je već neprijatno tri dana za redom jesti istu hranu.

U tom trenutku mi dolazimo u pomoć. Pronašle smo tri recepta kojima ćeš višku blagdanskih namirnica dati novo ruho i u njima uživati još nekoliko dana. Važno je samo da namirnice koje ostanu nakon blagdana pravilno skladištiš kako se ne bi pokvarile. Primjerice jaja i šunku nikako nemoj držati na sobnoj temperaturi nego u hladnjaku, a mladi luk i rotkvice uroni u hladnu vodu kako bi im produljila svježinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/4