Neočekivani sastojak u desertu koji će te oduševiti: Slatki kruh s čokoladom, kokosom i - tikvicama

Sočan i mekan, čokoladan i ukusan, ovaj kruh savršen je izbor za ljetne dane

Neočekivani sastojak u desertu koji će te oduševiti: Slatki kruh s čokoladom, kokosom i - tikvicama

Nijedno povrće ne govori ljeto kao tikvice. Mi ih obožavamo u svim oblicima, stoga se na našim tanjurima često nalaze pohane, grilane, kao dio rižota i tjestenina, ali i kao zamjena za tjesteninu. Međutim, još nikad ih nismo pripremale kao dio deserta, ali vrijeme je i da to promijenimo jer pronašle smo sjajan recept za slatki kruh u kojem su tikvice jedan od glavnih sastojaka

Image

Namirnica u fokusu: Super recepti s tikvicama


Jedna zdjela, jednostavni sastojci, brza priprema i sjajna upotreba za sve one ljetne tikvice za koje više ne znamo kako ih iskoristiti. Rezultat? Savršeni slatki kruh idealan za doručak, kao popodnevni zalogaj uz kavu ili čaj ili pak večernji ljetni desert


Sastojci:

  • 2 tikvice srednje veličine
  • 2 velika jaja
  • 2 žličice ekstrakta od vanilije
  • 120 ml kokosovog ulja
  • 8 žlica meda ili agavinog sirupa
  • 170 g brašna
  • 1 i pol žličica praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • pola žličice soli
  • 175 g tamne čokolade (ili čokolade po izboru)

Priprema:

1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Namasti kalup za kruh promjera 23 x 13 x 6 cm.

2. Na radnu površinu položi čistu krpu i ravnomjerno rasporedi naribane (i već ocijeđene) tikvice, pospi s pola žličice soli, prekri drugom krpom i ostavi da odstoji 10 minuta, a zatim iscijedi suvišnu vodu.

3. U velikoj zdjeli pomiješaj kokosovo ulje, med, jaja i vaniliju dok se ne sjedine. Pomiješaj s iscijeđenim tikvicama. Dodaj brašno, prašak za pecivo, cimet i sol, miješaj dok se ne sjedini. Na kraju dodaj nasjeckane komadiće čokolade.

4. U pripremljeni kalup za kruh izlij smjesu. Peci 50-60 minuta. Ako kruh posmeđi prije kraja pečenja, prekrij ga folijom. Izvadi i ostavi da se ohladi najmanje 30 minuta prije rezanja...ili ga probaj toplog s malo rastopljenog maslaca i meda.