Rižoto od pršuta i Gruyere sira
Sastojci:
1 šalica pilećeg temeljca
30 g maslaca
1 luk, sitno nasjeckan
125 g pršuta, narezan na male komade
400 g Arborio riže
125 ml suhog bijelog vina
125 g Gruyere sira, narezan na male kockice
60 g ribanog parmezana
Postupak:
Zagrijte maslac u velikoj tavi. Na to stavite pršut i dinstajte dok ne omekša, barem pet minuta. Na to stavite pršut i miješajte dvije minute. Dodajte rižu i miješajte kako bi riža upila maslac. Nakon toga dodajte vino i pustite da ispari. Kuhajte na laganoj vatri i stalno miješajte, a tekućine dodajte postepeno. Nemojte raskuhati rižu, već ostavite da bude kremasta. Na kraju, maknite s vatre i dodajte Gruyere sir i parmezan, ostavite poklopljeno barem 5 minuta i poslužite.