Namirnica u fokusu: Jagode - osvježavajući deserti za proljetne dane

Delicija na proljetnom stolu

Namirnica u fokusu: Jagode - osvježavajući deserti za proljetne dane

Proljetna torta s jagodama

Sastojci (Broj osoba: 12)

Biskvit:
8 bjelanjaka
150 g šećera
6 žlica ulja
100 g brašna
1 puna žličica praška za pecivo

Krema:
1 l mlijeka
300 g šećera
3 vrečice vanilin šečera
200 g brašna
250 g Zvijezda margarina za kreme
jagode


Postupak pripreme

Najprije pripremite kremu tako da u vruće mlijeko umiješate brašno i šećer. Kad zakuha, maknuti s vatre i dodati vanilin šećer. Kad se krema ohladi, umiješati margarin.
Jagode oprati, ocijediti i narezati na ploške. 
Pećnicu zagrijte na 170°C, a plitki lim (36 x 28 cm) obložite papirom za pečenje.
Za pripremu biskvita mikserom umutite bjelanjke i dodajte im 2 žlice šećera, pa napravite čvrst snijeg. U drugoj posudi dobro promiješajte šećer i ulje. Dobivenoj smjesi dodajte brašno prosijano s praškom za pecivo. Kada nastane jednolična masa, u nju najprije umiješajte četvrtinu snijega od bjelanjaka, a onda pažljivo dodajte i preostali snijeg. Dobivenu smjesu izlijte na pripremljeni lim. Poravnajte je i pecite 10 do 12 minuta ili dok gornja strana ne počne dobivati boju. Pečeni biskvit izvadite, malo ga ohladite i
prerežite na pola. Kad se biskvit ohladio, premažite ga kremom. Na kremu posložite jagode narezane na ploške te preklopite drugim biskvitom. Postupak ponoviti dok ne potrošite sve biskvite. Tortu možete premazati kremom i ukrasiti po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/7