Namirnica u fokusu: Grožđice - odlična grickalica za hladnije dane

Njihova visoka energetska vrijednost čini ih izvrsnim međuobrokom, a fine su i u kolačima

Namirnica u fokusu: Grožđice - odlična grickalica za hladnije dane

Zimski kolač s grožđicama

Sastojci:
2 jaja
100 g grožđica
2 žlice kakaa
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
šećer u prahu
limunova korica
8 žlica brašna
8 žlica ulja
8 žlica mlijeka
8 žlica šećera

Priprema:
Operite grožđice i namočite ih 10 minuta u posudi s toplom vodom u koju ste dodali vanilin šećer. Umutite jaja te dodajte šećer i miješajte dok se potpuno ne istopi. Zatim dodajte mlijeko i ulje, a zatim uspite i brašno i prašak za pecivo.Kada ste sve izmiješali, dodajte ocijeđene grožđice i naribanu limunovu koricu. Odvojite ¼ smjese u koju dodajte kakao. Uspite ostatak smjese u namašćeni kalup koji ste posuli brašnom. Crnu smjesu s kakaom sipajte preko ove, kako bi se boje izmiješale.Vrijeme pečenja je oko 30 minuta na 160°C. Kolač je najbolje poslužiti topao, posut šećerom u prahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/4