Malo drugačija pikantna juha od rajčice na indijski način

Malo drugačija verzija za sve ljubitelje pikantnih okusa i azijske kuhinje

Malo drugačija pikantna juha od rajčice na indijski način

Iako smo među onima koji u juhi uživaju tijekom cijele godine, za mnoge je juha pravi sinonim prohladnih jesenskih dana koji su pred nama. Osim što su vrlo ukusne i zdrave, obično se brzo pripremaju i ono najbolje - idealna su topla okrjepa za dušu i tijelo

Image

Pita od tikvica: Idealna slana poslastica za kraj ljeta

Jedna od naših omiljenih svakako je juha od rajčice u kojoj već sad uživamo s obzirom na njihovu sezonu, a ako tražiš malo drugačiju verziju koja će te zagrijati i ljubiteljica si pikantnih okusa i azijske kuhinje, obavezno isprobaj ovaj recept za juhu od rajčice na indijski način


Sastojci:

  • žličica ulja
  • 2 žličice kumina
  • 2 žličice kurkume
  • 2 žličice kajenskog papra
  • žličica korijandra
  • 100 g nasjeckanog luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 srednje velika nasjeckana mrkva
  • 6 komadića svježeg đumbira (oko 2 pune žlice nasjeckanog)
  • 2 žličice šećera
  • sol, papar
  • 250 ml vode
  • 400 g sjeckane rajčice (ili 1 konzerva)
  • bosiljak po želji
  • 3 žlice kokosovog mlijeka

Priprema:

1. Zagrij ulje u dubljoj tavici na srednje jakoj vatri. Dodaj nasjeckani luk, češnjak, đumbir i mrkvu, a nakon minute dodaj kumin i prstohvat soli. Kuhaj oko 4-5 minuta uz miješanje.

2. Dodaj korijander, kurkumu, kajenski papar i obični papar te pomiješaj sve zajedno još par minuta i izlij u blender. Dodaj nasjeckane rajčice i izblendaj.

3. Premjesti izblendanu smjesu natrag u tavu, dodaj vode (manje ili više, ovisno o željenoj gustoći), sol i šećer te kuhaj na srednje jakoj vatri 12-14 minuta. Na kraju dodaj još soli/papra po želji, svježeg bosiljka i kokosovog mlijeka, sve promiješaj te posluži s tostiranim komadićima kruha i još malo kokosovog mlijeka na vrhu po želji.