Mak - začin opojne ljepote i aromatičnog okusa

Bilo sladak ili slan, mak je uvijek ukusan

Mak - začin opojne ljepote i aromatičnog okusa

Kolač s makom i jogurtom

Sastojci:
3 jaja
350 g šećera
1 vanilin šećer
1,5 dl ulja
2,5 dl jogurta
12 žlica brašna
1 prašak za pecivo
100 g mljevenog maka
2 žlice grožđica

Priprema:
Umutiti 3 jaja s 350 g šećera i vanilin šećerom, pa dodati 1,5 dl ulja, 2,5 dl jogurta i mutiti mikserom. Na kraju treba dodati 12 žlica brašna na koje sipate jedan prašak za pecivo i polako mutite dalje. Podmažite tepsiju za pečenje kolača i stavite na dno papir za pečenje, te usipajte 2/3 smjese za kolač. U preostalu smjesu dodajte 2 žlice grožđica (koje ste prethodno natopili u vreloj vodi, a vodu ocijedili) i 100 g mljevenog maka. Ovu smjesu treba usipati „šareno” preko prvog dijela smjese i zatim staviti da se peče u pećnici na 200 °C 20-ak minuta. Prije nego što završite pečenje kolača, provjerite tijesto tako što ćete u sredinu zabosti čačkalicu koja treba ostati suha ako je kolač pečen. Pečeni kolač prevrnite na dasku, kako biste skinuli papir za pečenje, pa ga narežite na kocke i pospite šećerom u prahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/6