Sve prednosti kefira

'Prirodni antibiotik': Što će se dogoditi ako piješ kefir svaki dan?

Kao sjajan izvor proteina, kalcija i probiotika - kefir je fermentirani mliječni napitak s puno potencijalnih pogodnosti za tvoje zdravlje. Provjeri 10 razloga zašto bi ga trebala piti svaki dan

profimedia-0595304037.jpg
Foto: Profimedia

Iako ga neki piju već godinama, kefir je posljednjih godina stekao veliku popularnost i među širom publikom, i to s dobrim razlogom. Ovaj fermentirani mliječni napitak ima mnoštvo potencijalnih dobrobiti za tvoje zdravlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Za probavu i imunitet

Fermentirane namirnice prava su riznica zdravlja, evo i zašto

Dakle, kefir je fermentirano mliječno piće koje sadrži milijarde živih bakterija i kultura kvasca. Napravljen je od kefirnih zrna, matične kulture koja ima status velikog probiotika. Žitarice se fermentiraju u mlijeku kako bi se stvorio pikantan, ali ukusan napitak. Najbolji dio? Lako ga možeš napraviti kod kuće.

Image

Osim što je nevjerojatno ukusan, kefir pruža brojne zdravstvene prednosti, a mi smo u nastavku izdvojile deset najvećih, posebno ako ga konzumiraš svakodnevno.

1/11