Donosimo ti tri ideje kako iskoristiti smrznuto povrće i napraviti ukusan gurmanski obrok

Sigurne smo da u svom hladnjaku imaš neke od ovih sastojaka s kojima možeš pripremiti jednostavna, ali ukusna jela

Donosimo ti tri ideje kako iskoristiti smrznuto povrće i napraviti ukusan gurmanski obrok

Paella


1. U dubokoj tavi koja ima poklopac zagrij ulje. Dodaj luk i kobasicu i povremeno miješaj dok se luk ne zacakli, oko pet minuta. 

2. Dodaj nasjeckane paprike i peci nekoliko minuta. Zatim u tavu stavi rajčice, sol, papar i rižu. Sve dobro promiješaj i dodaj vodu i Vegetu. 

3. Pusti da voda zakuha i prekrij tavu poklopcem. Smanji vatru i ostavi da se paella kuha dok se voda ne apsorbira, oko 20 minuta.

4. Ukloni poklopac i pažljivo umiješaj morske plodove i grašak u rižu. Vrati poklopac i kuhaj oko 10 minuta. Kada je gotovo posipaj nasjeckanim peršinom, na površinu stavi kriške limuna i serviraj dok je toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 luk, sitno nasjeckani
  • 225 g kobasice, nasjeckane
  • 2 crvene paprike, nasjeckane na kockice
  • 300 g rajčica
  • 450 g riže
  • 4 šalice vode
  • 3 žličice Vegete
  • 450 g smrznutih morskih plodova
  • 450 g smrznutog graška
  • ½ šalice peršina, nasjeckano
  • Sol i papar
  • Limun
2/4