Dom bez otpada: Prezrelo voće i dalje se može iskoristiti, evo kako

Banane koje su potamnjele mogu biti odličan dodatak kolačima, dok su prezrele jagode kao stvorene za džem. Izbora kako iskoristiti prezrelo voće imaš stvarno mnogo, izdvojile smo nekoliko nama najdražih

Dom bez otpada: Prezrelo voće i dalje se može iskoristiti, evo kako

U ovo vrijeme kada nikada nismo sigurne što ćemo od svježeg voća pronaći u supermarketu, razumljivo je da svaki puta kad naiđemo na banane ili jagode kupimo malo više nego inače. No voće vrlo brzo postaje previše zrelo, a samim time i neprimamljivo za jesti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Uz pravilan način čuvanja, ovo će ti voće i povrće potrajati i do mjesec dana


Prezrelo voće nije neispravno za jesti i konzumacijom takvog voća nećemo naštetiti svome zdravlju. Baš naprotiv, većina voća zrenjem stvara sve veću količinu antioksidansa. Premaistraživanju Sveučilišta u Innsbrucku, antioksidansi su prirodni nusprodukt zrenja i razgradnje klorofila. Jedini nedostatak je to što prezrelo voće ima manje vlakana i više šećera od onog manje zrelog

Fruit Healthy GIF from Fruit GIFs


Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/5