Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Želiš izgubiti centimetre oko struka? Onda trebaš jesti voće puno proteina svaki dan

Nemoj zaboraviti na svoju dnevnu porciju voća. Spasit će ti zdravlje i liniju.

Želiš izgubiti centimetre oko struka? Onda trebaš jesti voće puno proteina svaki dan
Budi najbolja verzija sebe.

Malo je žena danas koje ne vode bitku protiv dosadnih masnih naslaga oko trbuha. I najčešće sve gubimo. Mršavljenje je teška borba i malo tko je dovoljno ustrajan u njoj. I nitko nas ne krivi pored sve te ukusne hrane s kojom smo okružene svakog dana.

No, nije sve ukusno prokleto svojstvima debljanja. Sigurno si već čula da hrana koja je bogata proteinima može pomoći u skidanju kilograma, a ako je uz to još puna vode i vitamina imamo dobitnu dijetalnu kombinaciju. Riječ je, naravno, o voću, a ovih 12 vrsta voća bogato je proteinima i stoga je idealna poslastica u vrućim ljetnim danima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Nar

Nar je prava poslastica koja je istovremeno bogata antioksidansima zbog kojih ovo voće može isprati toksine iz tvog tijela. Njegovi polifenoli potiču rad metabolizma i pomažu u minimalizaciji lipida koji se talože u krvotoku. Nar je bogat izvor vlakana, vitamina c i k, kalija ali i proteina. Njegovi protuupalni učinci mogu ti pomoći da se brže riješiš naslaga oko trbuha, a zbog vlakana i proteina osjećat ćeš se sito.

Jabuke

Jabuke su vrlo korisni saveznici u borbi protiv masnih naslaga. Imaju jako visok udio vlakana i jako malo kalorija. Jedna jabuka zasitit će te više od većine drugog voća i napuniti energijom. Jabuke su pune vitamina c, kalcija, željeza, fosfora, magnezija i ostalih važnih nutrijenata. One ti neće samo pomoći u skidanju kilograma nego će te učiniti sveukupno zdravijom.

Avokado

Avokado je poznato među voćem koje topi kilograme. Odličan je izvor omega masnih kiselina koje su prezdrave za tvoj organizam, a nutrijenti koje sadrži ubrzavaju proces pretvorbe masti u energiju. Ubrzavaju metabolizam, a sadrže i više kalija od banana koje su poznate po visokom udjelu ovog minerala. Bogat je vlaknima koja također pomažu u mršavljenju a utječe i na normalizaciju razina kolesterola. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Kokos

Kokos može utažiti sve tvoje žudnje za hranom. Mala količina kokosa dovoljna je da te zasiti a istovremeno sadrži jako malo kalorija. Osim što pomaže rad probavnog metabolizma, odličan je i za metabolizam jetre. Ako nisi sigurna kako bi jela kokos, probaj piti kokosovu vodu, ili zamijeniti obično mlijeko i vrhnje za proizvode od kokosa. Obavezno probaj i grickalice od kokosa.

Banane

Banane su izrazito bogate vlaknima i mogu te brzo zasititi. Snizit će apetit i žudnje za brzom hranom. Banane sadrže neophodne vitamine i minerale, no nemoj pretjerati s njima jer bi mogle izazvati suprotan učinak.

Grejp

Ovo voće je odlično za skidanje naslaga s trbuha. Sadrži antioksidans naringenin koji pomaže u balansiranju razina inzulina. Ima vrlo malo kalorija a puno vitamina a i c. Pomaže u održavanju zdravih razina kolesterola i održavanja zdravlja srca. Ako uvrstiš ovo voće u svoj dnevni meni sigurno će ti pomoći u bržem mršavljenju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Limun

Limun je jedno od najboljeg voća za detoksikaciju organizma ali i za mršavljenje. Prepun je vitamina i minerala, i jedno je od općenito najzdravijeg voća na svijetu. Probaj ga dodati jelima kad god možeš, a čaša tople vode s limunom ujutro učinit će čuda za tvoju liniju.

Borovnice

Sve bobičasto voće je odlično za zdravlje, ali borovnice su na posebnom mjestu ako želiš izgubiti kilograme. One su prepune antioksidansa i nutrijenata koji pomažu u borbi protiv masnih naslaga. Pomažu u ubrzavanju metabolizma i sagorijevanju masnih naslaga. 

Lubenica

Lubenice imaju vrlo visok udio vode pa mogu pomoći u bržem izbacivanju toksina iz tijela. One pomažu u smanjivanju akumulacije masti u tijelu, a sadrže vrlo malo kalorija. Zbog visokog udjela minerala, vitamina i vode odlične su za mršavljenje, pogotovo ljeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Naranče

Naranče su jedno od najboljeg voća za mršavljenje. Sadrže visok udio vitamina C, imaju vrlo malo kalorija i odlične su za probavu. Prepune su vode zbog čega su super za izbacivanje toksina i topljenje masti, a s njima gotovo da ne možeš pretjerati.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.