Budi najbolja verzija sebe.
Mogu biti vrlo suptilni

10 znakova da kontracepcija koju koristiš ne odgovara tvom tijelu

'Uzrok nuspojava ovisi o tome koliko si osjetljiva na ove umjetne ili sintetske hormone estrogena i progesterona', objasnila je ginekologinja

Mnoge žene odu svom ginekologu, dobiju pripisan oblik kontracepcije i drže se toga jer je to prva stvar koju im je liječnik pripisao. Međutim, ne odgovaraju sve opcije kontracepcije svakoj ženi, a možda postoje neki znakovi da tvoja kontracepcija uopće ne odgovara tvom tijelu. Neki od ovih simptoma mogu biti vrlo suptilni, a možda ni ne shvaćaš da imaju ikakve veze s kontracepcijom.

"Uzrok ovih nuspojava ovisi o tome koliko ste osjetljivi na ove umjetne ili sintetske hormone estrogena i progesterona", objasnila je za Bustle ginekologinja Sherry Ross. "Postoji mnogo različitih brendova pilula za oralnu kontracepciju, od kojih se svaka razlikuje u vrstama i dozama ova dva ključna hormona. Neke su žene osjetljivije na jedan ili oba hormona, što pogoršava ove nuspojave. Ako pokušate dvije ili tri različite marke kontracepcijskih pilula i još uvijek imate mnoge ometajuće nuspojave, vrijeme je da razmislite o drugoj vrsti kontracepcije."

Samo zato što si na jednom od oblika kontracepcije ne znači da je to najbolja opcija za tebe. U nastavku smo izdvojile 10 suptilnih znakova za koje stručnjaci tvrde da pokazuju da oblik kontracepcije koji koristiš ne odgovara tvom tijelu, bez obzira jesu li to kondomi, pilule, spirala ili nešto četvrto.

Budi najbolja verzija sebe.

*Svako tijelo različito reagira na određene oblike kontracepcije, stoga razgovaraj sa svojim ginekologom koja je opcija najbolja za tebe, osobito ako osjetiš bilo koji od ovih simptoma.

1/11
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.