Vruća kava ili 'cold brew', što je zdravije za tvoj organizam?

Razlika između toplo i hladno pripremljene kave nije samo u temperaturi, evo što ti pojedina vrsta može pružiti

Vruća kava ili 'cold brew', što je zdravije za tvoj organizam?

Kava je izvrstan napitak bez kojeg većina nas ne može zamisliti početak dana. Dok je većini ljudi sinonim za kavu šalica iz koje se širi taj zamamni miris, s toplijim danima raste popularnost hladne kave. Svi znamo kako se priprema vruća kava, no hladno pripremljena kava novost je na tržištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Isprobala sam kremastu TikTok kavu - izgleda odlično koliko je i fina


'Cold brew' ili hladno pripremljena kava je u posljednjih nekoliko godina osvojila kavopije diljem svijeta. Za pripremu cold brew kave potrebno je nešto više vremena, ali je sam postupak vrlo jednostavan. Mljevena zrna kave preliju se hladnom vodom i ostave da odstoje barem 10 do 12 sati. Kako se hladnom vodom ekstrahira puno manje kemijskih spojeva iz samog zrna, okusom je nešto blaža od tradicionalno pripremljene kave

Obje vrste kave zdrave su ako ih umjereno konzumiraš, no s obzirom na način pripreme postoje određene razlike u kemijskom sastavu. Izdvojili smo nekoliko benefita jedne i druge vrste kave, a na tebi je da odlučiš koja je pogodnija za tebe i tvoj način života. 


Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/6