Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Ima povezanosti

Oni dani u mjesecu: Menstruacija utječe i na ova zdravstvena stanja

Osim simptoma PMS-a i karakterističnih bolova, mjesečnica može potaknuti i produbiti neka zdravstvena stanja od kojih i inače patiš. Možda su ti njihovi simptomi u tjednu krvarenja zato izraženiji, a ginekologinja otkriva kod kojih je stanja to najčešće slučaj

pexels-shvets-production-6984611.jpg
Foto: Pexels

Žudnja za slatkim, promjene raspoloženja, osjetljivost grudi i bolovi u trbuhu velikom su broju žena neizostavni u danima prije i tijekom mjesečnog krvarenja. Na njih smo jednostavno naviknule, a remete li ti ovi simptomi svakodnevicu, svakako se obrati ginekologu koji će ti, s obzirom na čimbenike, odrediti što je najbolje za tebe. Na bolnost, dakako, može utjecati i prehrana pa su tako, među ostalim, izraženijim simptomima sklonije mlađe djevojke te one s nepravilnim prehrambenim navikama.

Image
Žensko zdravlje

Žensko zdravlje: Mjesečnica može izostati zbog različitih razloga, a ovo su neki

No, spomenute, uglavnom uobičajene, ali neugodne pojave, nisu jedine koje te mogu snaći. Ginekologinja Sheryl A. Rose izdvojila je još pet načina kako mjesečnica utječe na tvoje zdravlje. Odnosno, pet zdravstvenih stanja koja ovaj dio ciklusa može oživjeti ili pojačati. Pa, pitaš li se zašto su ti neka stanja tad izraženija, možda je krivac upravo menstruacija.

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
1/6
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.