Tražiš zaštitnika? Nema boljega od češnjaka - čuva od lošeg društva i bolesti

Bliži se sezona prehlada i gripe, a ove zime tu je i korona. Ono što možeš učiniti osim poštivanja mjera je ojačati imunitet, a boljeg za to od češnjaka - nema

Tražiš zaštitnika? Nema boljega od češnjaka - čuva od lošeg društva i bolesti

Češnjak u ulju


Češnjak možeš pripremiti i kao zimnicu. Vrlo je jednostavno, a rezultat izuzetnoukusan i zdrav. 

Sastojci za jednu teglicu: Postupak

Očisti češnjak od ljuske i režnjeve stavi u zdjelicu te prelij hladnom vodom u koju si dodala žličicu soli. Ostavi da odstoji u njoj 30 minuta pa ga izvadi na papirnati ručnik i posuši. U lonac ulij vino i ocat, dodaj žličicu soli, lovorov list pa kad proključa ubaci češnjak i kratko prokuhaj (2-3 minute) pa ga izvadi i ocijedi.

Ostavi ga na papirnatim ručnicima da se osuši i ohladi. U međuvremenu u pećnici steriliziraj staklenke. Puni ih lovorovim listo, nasjeckanom čili papričicom, peršinom i češnjakom te zalij suncokretovim ili maslinovim uljem. Potom, sad pune staklenke pasteriziraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 glavice češnjaka
  • čili papričica
  • vezica peršina
  • lovorov list
  • sol
  • ulje
  • 250 ml vinskog octa
  • 500 ml bijelog vina
2/4