Budi najbolja verzija sebe.
Ima ljekovita svojstva

10 važnih razloga zašto trebaš uvrstiti cimet u prehranu

O cimetu i njegovoj ljekovitosti provedene su i brojne studije koje su potvrdile kako cimet ima antibakterijska, antioksidativna, antikancerogena te druga snažna svojstva

Cimet se od davnina s razlogom smatra jednim od najzdravijih začina na svijetu. Ima čudesna svojstva i može ublažiti razne tegobe. Usporava širenje raka, štiti od bolesti srca, a pomaže čak i kod mršavljenja.

Vrlo je aromatičan, ima lijep miris i fini okus, a dobiva se iz kore drveća i dostupan je u obliku štapića ili pak u prahu. Postoje razne vrste cimeta, a najzdraviji je cejlonski cimet. O cimetu i njegovoj ljekovitosti provedene su i brojne studije koje su potvrdile kako cimet ima antibakterijska, antimikrobna, antioksidativna, antikancerogena te prouupalna svojstva.

Želiš li učiniti nešto dobro za svoje zdravlje, svakako uvrsti cimet u svoju prehranu. Ipak, ako uzimaš određene lijekove, prije redovite konzumacije cimeta posavjetuj se s liječnikom. Preporučena dnevna doza cimeta je maksimalno 6 grama, a sve količine iznad toga se ne smatraju sigurnima za upotrebu.

Budi najbolja verzija sebe.

U nastavku ti otkrivamo 10 zdravstvenih prednosti cimeta, a većina ih je potkrijepljena i znanstvenim istraživanjima.

1/11
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.