Hladna juha od krastavaca s grčkim jogurtom i začinima
Priprema
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 2 velika salatna krastavca (1/2 šalice sitno narezan na kockice i ostalo samo narezano)
- 1,5 šalice grčkog jogurta
- 3 žlice soka od limuna
- 1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
- 1/3 šalice svježeg kopra
- 1/4 šalice svježeg peršina
- 1 mali ljubičasti luk, nasjeckan
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- sol
- papar
- 1/2 luka, sitno nasjeckan
:
- U blenderu pomiješaj nasjeckani krastavac s jogurtom, sokom od limuna, ljubičastim lukom, češnjakom, koprom, peršinom i maslinovim uljem. Blendaj dok smjesa ne postane glatka. Dodaj sol i papar, juhu poklopi i ostavi u hladnjaku osam sati ili preko noći.
- Juhu dodatno začini prije serviranja. Stavi u zdjele, ukrasi sitno narezanim krastavcem, crvenim lukom i maslinovim uljem te posluži.
Tekst se nastavlja ispod oglasa