Šarenilo na tanjuru: Najzdravije vrste povrća koje bi trebala uključiti u svoju prehranu

Donosimo ti popis povrća koje bi se obavezno trebalo naći na tvom tanjuru kako bi bila zdrava i puna energije

Šarenilo na tanjuru: Najzdravije vrste povrća koje bi trebala uključiti u svoju prehranu

Povrće je jako dobro za naše zdravlje jer većina vrsta ima malo kalorija, a puno vitamina, minerala i vlakana. Dijetalna vlakna iz povrća, kao dio cjelokupne zdrave prehrane, pomažu smanjiti razinu kolesterola u krvi i mogu smanjiti rizik od srčanih bolesti. Vlakna su važna za i za pravilno funkcioniranje crijeva jer pomažu u smanjenju opstipacije. Zbog vlakna imamo i osjećaj sitosti s manje unešenih kalorija.

Većina povrća bogata je i vitaminom C koji pomaže kod bržeg zacjeljivanja posjekotina i rana te održava zube i desni zdravima te pomaže u apsorpciji željeza te vitaminom A koji održava oči i kožu zdravom i pomaže u zaštiti od infekcija.

Zato je vrlo važno da svakodnevno unosimo različite vrste povrća - što više boja, to je bolje za naše zdravlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Tikvice kao zamjena za tjesteninu: Odbaci ugljikohidrate s ova tri odlična recepta

Sve vrste povrća su zdrave i važne za naše zdravlje. Međutim, određene vrste povrća izdvajaju se od ostalih jer sadrže velike količine vitamina i minerala. U nastavku pročitaj koje povrće se nalazi na listi najzdravijih na svijetu.

1/6