Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Kalorično i štetno

Raketa do ljeta: Izbaci ove namirnice i poboljšaj svoje zdravlje, ali i figuru

Mnoge namirnice koje su jako ukusne su štetne za naše zdravlje. Često su prepune šećera, aditiva i drugih sastojaka koje pojačavaju upale u tijelu i rizike za mnoge bolesti

jernej-graj-wS5BdOr12T4-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Izbjegavanje određenih namirnica, osobito onih koje su napravljene da budu jako ukusne, može biti jako teško. Ali evo u čemu je kvaka - svatko od nas treba osvijestiti što mu tijelo poručuje. Na primjer, možda si pomislila da ti ne odgovaraju mliječni proizvodi ili gluten jer se nakon konzumacije pojavljuju glavobolja ili bolovi u želucu. "Treba znati da su namirnice poput glutena ili mliječnih proizvoda česti alergeni, ali to ne znači da su loši za sve", objašnjava nutricionistkinja Julie Andrews za Prevention.com.

Image
Uvrsti ih u svoju rutinu

9 odličnih trikova za ravniji trbuh – bez dijeta i intenzivnih treninga

No, iako svaki čovjek ima drugačiji metabolizam i na različitu hranu može loše reagirati, ipak postoje namirnice koje svi trebaju izbjegavati. Stručnjaci govore o namirnicama koje imaju malu ili nikakvu nutritivnu vrijednost za tijelo, a neke mogu biti potpuno štetne za tijelo. U nastavku otkrij koje namirnice trebamo potpuno izbjegavati ili konzumirati jako rijetko te se podsjeti zašto je tako.

Budi najbolja verzija sebe.
1/6
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.