Budi najbolja verzija sebe.
Bez rekvizita

Vježbaj kod kuće s Ivanom: Napredni trening za donji dio tijela

Trener s dugodišnjim iskustvom i magistar kineziologije Ivan Brkljačić pokazao je kako pravilno odraditi napredni trening za donji dio tijela

Budi najbolja verzija sebe.

Donosimo ti novi trening Ivana Brkljačića, trenera s dugodišnjim iskustvom i magistra kineziologije, s kojim smo snimile serijal treninga koje možeš izvoditi kod kuće.

U prvom nam je videu pokazao kako odraditi kratki trening s gumenim trakama, u drugom kružni trening za cijelo tijelo uz pomoć duže gume koja ti može služiti kao otpor kod izvođenja svake vježbe, u trećem visokointenzivni trening, četvrti je bio 'rezerviran' za gornji dio tijela, a sad je došao na red i donji dio tijela - bez rekvizita.

Kako bi se pokrenula, treba ti samo malo dobre volje i dobra internetska veza kako bi pravilno izvodili trening uz našeg Ivana.

Budi najbolja verzija sebe.

Trening donjeg dijela tijela ne smiješ zapostaviti jer on, osim što je važan za ravnotežu, jača i oblikuje noge, bedra, bokove, odnosno sve mišiće. A nema boljeg vremena nego sad početi misliti na kratke hlače i suknje.

U videu pogledaj kako pravilno izvoditi vježbe, a ispod se nalaze detaljni opisi:

  1. Kompleks vježbi za donji dio tijela

Nalazite se u paralelnom stavu i manja guma koju ćete koristiti kao otpor kod pokreta nalazi se na vašim potkoljenicama. Iz tog položaja krećete se bočno, tri puta titrate u poziciji čučnja, te pomičete jednu i drugu nogu unazad. Bočno kretanje izvodite u obje strane, ukupno 20 ponavljanja.

Budi najbolja verzija sebe.

2. Zakorak s titrajima

Nalazite se u paralelnom stavu s opterećenjem na prsima. Opterećenje treba biti dostatno za maksimalnih 20 ponavljanja. Iz tog položaja izvodite korak unatrag, dotičući koljenom pod. U tom položaju titrate tri puta. Vježbu prvo izvodite samo jednom nogom do kraja serije, zatim drugom nogom. Vježbu izvodite 20 ponavljanja svakom stranom.

3. Titraji u sumo čučnju

Nalazite se u širokom stavu s opterećenjem koje držite u pruženim rukama ispred tijela. Opterećenje treba biti dostatno za maksimalnih 20 ponavljanja. Uspravnog ste trupa, te su nožni prsti malo usmjereni prema van. U gornjem položaju udahnete, aktivirate trbušnu muskulaturu, te izvedete pokret titraja u donjoj poziciji čučnja. Vježbu izvodite 20 ponavljanja.

4. Skok iz pozicije iskoraka

Nalazite se u poziciji iskoraka. Uspravnog trupa i pogrčenih laktova izvodite suručni zamah rukama i sunožni odraz. Nakon skoka, doskačete u isti položaj. Amplituda skoka trebala bi biti što veća, s naglaskom na pravilnu amortizaciju pokreta i doskok u kontroliranu poziciju. Vježbu izvodite 20 ponavljanja svakom stranom.

5. Ležeće odnoženje pruženih nogu

Vježbu izvodite uz pomoć male gume koja služi kao otpor pri izvođenju pokreta. Ležite na leđima, a guma se nalazi na vašim potkoljenicama. Podignite lopatice od poda, kako biste statički aktivirali muskulaturu vašeg trupa. Iz te pozicije pruženih koljena odmičete noge od tijela što više možete i vraćate u isti početni položaj. Vježbu izvodite kontrolirano 20 ponavljanja.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.