Budi najbolja verzija sebe.
Vrijeme je za promjene

Vježbaj kod kuće s Ivanom: Kružni trening za cijelo tijelo s elastičnom gumom

Nema bolje osobe od magistra kineziologije i dugogodišnjeg trenera da ti pokaže kako pravilno izvoditi kućni kružni trening s gumom koja služi kao otpor kod svake vježbe

Budi najbolja verzija sebe.

Izgleda da će teretane i fitness centri još neko vrijeme biti zatvoreni, ali zato je tu Ivan Brkljačić, trener s dugodišnjim iskustvom i magistar kineziologije, s kojim smo snimile serijal treninga koje možeš izvoditi kod kuće. Znamo da je teško pokrenuti se i početi vježbati, ali siječanj je najbolji mjesec za uvođenje novih, zdravih navika.

Nakon što nam je u prvom videu Ivan pokazao kako odraditi kratki trening s gumenim trakama, došao je red na kružni trening za cijelo tijelo uz pomoć duže gume koja ti može služiti kao otpor kod izvođenja svake vježbe. Kružni trening najbolji je način za istopiti višak masnoća do ljeta, a kojim se aktivira cijelo tijelo. Uz trening koji ti je Ivan pripremio, rezultati neće izostati.

U videu pogledaj kako pravilno izvoditi vježbe, a ispod se nalaze detaljni opisi:

Budi najbolja verzija sebe.

Palof press (potisak iz stajaćeg položaja)

Nalazite se u paralelnom stavu. Leđa su uspravna, koljena blago pogrčena. Jedan kraj gume usidren je pored vas za stup ili slično u visini prsa. Drugi kraj gume pridržavate rukama. Iz tog položaja izvodite potisak prema naprijed i vraćate u početni položaj. Prije samog potiska udahnite, te dodatno aktivirajte trbušnu muskulaturu. Vježbu izvodite po 10 ponavljanja svaku stranu.

Veslanje u pretklonu

Guma je postavljena jednim krajem ispod stopala, za drugi dio ju držimo rukama. Tijelo se nalazi u pretklonu, šake su čvrsto stisnute. Prilikom veslanja izvodite udah, kratko zadržite položaj, te vraćate ruke u početni položaj. Vježbu izvodite 10 ponavljanja.

Dead bug

Nalazite se u ležećoj poziciji. Noge su podignute i pogrčene u zglobu koljena pod 90 stupnjeva. Koljena se u početnoj poziciji nalaze točno iznad kukova. Ruke su opružene ispred tijela. Čvrsto stisnutim šakama držite jedan kraj gume, dok je drugi kraj gume pričvršćen iza Vas. Istovremenom kretnjom spuštate šake prema podu, isto kao i jednu nogu koju opružate i petu primičete podu. Vježbu izvodite 10 ponavljanja svaku stranu.

Budi najbolja verzija sebe.

Predručenja

Stav je paralelan, trup uspravan, pogled usmjeren prema naprijed. Nogom pridržavate jedan kraj gume, drugi držite objema rukama. Iz te pozicije podižete obje opružene ruke iznad visine ramena i vraćate u početni položaj. Vježbu izvodite 10 ponavljanja.

Razvlačenja s gumom

Nalazite se u istom početnom položaju. Guma se nalazi jednim krajem iza leđa, drugi kraj pridržavate dlanovima. Laktovi su blago pogrčeni. U početnoj poziciji se šake nalaze u visini prsa ispred tijela. Čvrsto stisnute šake odmičete od tijela, te vraćate u početni položaj. Vježbu izvodite 10 ponavljanja.

Ivan Brkljačić magistar je kineziologije i doktorand na Kineziološkom fakultetu. S obzirom na njegovu struku i dugogodišnje iskustvo, vjerujemo da će ti treninzi koje je snimio za Ženu.hr pomoći da postaneš bolja verzija sebe - u udobnosti vlastitog doma.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.