Budi najbolja verzija sebe.
Vrijeme je za promjene

Vježbaj kod kuće s Ivanom: Visokointenzivni trening

Trener s dugodišnjim iskustvom i magistar kineziologije Ivan Brkljačić pokazao je kako pravilno odraditi visokointenzivni trening kod kuće

Budi najbolja verzija sebe.

U novom mjesecu ti donosimo novi trening Ivana Brkljačića, trenera s dugodišnjim iskustvom i magistra kineziologije, s kojim smo snimile serijal treninga koje možeš izvoditi kod kuće. 

U prvom nam je videu pokazao kako odraditi kratki trening s gumenim trakama, u drugom kružni trening za cijelo tijelo uz pomoć duže gume koja ti može služiti kao otpor kod izvođenja svake vježbe, sada je došao na red visokointenzivni trening.

HIIT, to jest intervalni trening visokog intenziteta, jedna je od najučinkovitijih vrsta kardio vježbi koje se mogu odraditi u manje od 30 minuta. Izvodi se u kratkim vremenskim intervalima u kombinaciji s malim pauzama i Ivan kaže kako je to najbolji način za započeti novi radni dan.

Budi najbolja verzija sebe.

U videu pogledaj kako pravilno izvoditi vježbe, a ispod se nalaze detaljni opisi:

1. Visoki skip

Uspravnog trupa i pogrčenih laktova visokom frekvencijom pokreta podižete natkoljenice do visine kukova ili iznad. Natlaktice pomičete naprijed i nazad. Kut u zglobu lakta je fiksan. Vježbu izvodite brzim tempom po 10 ponavljanja svakom nogom.

Budi najbolja verzija sebe.

2. Bear walk naprijed + nazad

Početni položaj je na sva četiri oslonca: na dlanovima i nožnim prstima. Koljena su pogrčena pod 90 stupnjeva, laktovi opruženi. Licem ste usmjereni prema podu. Muskulatura trupa je aktivna. Istovremenim pokretom lijeve ruke i desne noge krećete se prema naprijed. Suprotni pokret vrši se suprotnom stranom. Vježbu izvodite 10 ponavljanja, odnosno po 5 koraka svakom stranom i u svakom smjeru.

3. Iskorak skok

Zauzmite poziciju iskoraka. Trup je uspravan i ruke pogrčene u zglobu lakta. Suručnim zamahom prema gore i nožnim odrazom izvodimo skok. Pri svakom doskoku mijenjamo poziciju nogu.  Vježbu izvodite 10 ponavljanja.

4. Jednonožni marinac bez skleka

Iz stajaćeg položaja i podignute noge, ruke spuštate na pod. Iz tog položaja doskačete u poziciju prednjeg izdržaja na jednoj nozi i ponovnim odrazom se vraćate u prijašnji položaj. Iz tog položaja uspravljate se i odražavate jednom nogom prema gore. Vježbu izvodite 10 ponavljanja, po 5 na svaku stranu.

5. Dijagonalni mountain climber

Nalazite se u poziciji prednjeg izdržaja na dlanovima. Dlanovi su u fiksnoj poziciji, dok se koljenima krećete dijagonalno prema naprijed. Koljeno usmjerite prema suprotnom laktu s jednom, zatim drugom stranom. Vježba se izvodi brzo i eksplozivno. Pripazite na pravilnu poziciju prednjeg izdržaja. Ponavljate po 10 ponavljanja svakom stranom.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.