Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Odaberi glavom, treniraj srcem

Skini kilograme i osjećaj se odlično uz najbolje treninge za žene

Nije važno samo vježbati, već mudro odabrati tjelovježbu od koje ćeš imati najviše koristi

pexels-andrea-piacquadio-3768722.jpg
Foto: Pexels
Budi najbolja verzija sebe.

Dok ne počneš vježbati nisi svjesna koliko dobrog trening čini tijelu, ali i psihi. Redovita tjelovježba ne samo što će te osloboditi viška kilograma, već će ti popraviti raspoloženje, razbistriti misli, ojačati psihu i imunitet, a možda u život dovesti i neke nove ljude.

Trening bi trebao biti zabavan, a istovremeno predstavljati izazov i poticati te da pomičeš svoje granice. Totalni je promašaj upuštati se u nešto što ti nije zanimljivo i što te ne ispunjava.

Image
Minimum minimuma

Brzi trening od samo 12 minuta čini čuda za tijelo

U nastavku ti donosimo nekoliko vrsta treninga koji su odlični za žene - definiraju tijelo na način da ističu tvoje adute, oslobađaju te od stresa, opuštaju i zabavljaju. Sigurne smo da ćeš među njima pronaći savršenu rekreaciju za sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Spinning

Spinning je odličan trening za žene koje žele učvrstiti tijelo, sagorjeti kalorije, povećati izdržljivost i kondiciju. Riječ je o intenzivnoj aerobnoj vježbi koju izvodiš na statičkom biciklu. Njome poboljšavaš kardiovaskularno zdravlje, jačaš imunitet, a u samo 45 minuta treninga sagorjevaš do 550 kalorija te ubrzavaš metabolizam. U spinnigu intenzivno rade mišići nogu i stražnjice, ali i gornji dio tijela koje ćeš aktivirati dodatnim vježbama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Trening snage

S godinama, zbog hormonalnih promjena, kosti gube gustoću, a mišići se počinju smanjivati u korist masnog tkiva. Posljedica toga je usporavanje metabolizma što dovodi do nakupljanja kilograma kojih se teško riješiti. Sve navedeno može se prevenirati i smanjiti redovitim treninzima snage.

Ako već dotad nisu, žene bi nakon 40. trebale krenuti u teretanu ili kod kuće izvoditi vježbe snage kako bi učvrstile tijelo i stvorile mišiće. Kreni s najjednostavnijim trenizima. U početku će ti biti dovoljna težina vlastitog tijela. Bučice, girije i ostala pomagala ostavi za kasnije.

Boks

Boks je odličan trening za žene, iako na prvu možda tako i ne izgleda. Snaga u boksu dolazi iz nogu, bokova i trupa, a ne iz ruku kako mnogi misle. Boks nije fokusiran toliko na gornji dio tijela, koliko je na donji. Na boksačkim treninzima ojačat ćeš noge i trup, ali i dobro se oznojiti. Osim toga, boks je odličan mentalni trening. Oslobađa te od napetosti i stresa dok se poptuno usredotočuješ na usvajanje novih vještina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Pilates

Želiš li vitko tijelo i vretenaste mišiće pilates je prava stvar za tebe. Osim toga, oslobodit će te bolova u leđima, popraviti posturu, povećati fleksibilnost, mobilnost, balans i koordinaciju, ojačati trup i učiniti da se dobro oznojiš. Iako ne izgleda tako, pilates je, ako ga pravilno izvodiš, fizički itekako naporan. Sastoji se od sporih kontroliranih pokreta i posebne tehnike disanja. Traži od tebe strpljivost i garantira sjajne rezultate i dugoročnu dobrobit za zdravlje.

Plivanje

Plivanje je opuštajuća aerobna aktivnost u kojoj zglobovi ne pate, a radi cijelo tijelo. Sjajna je stavr ako živiš negdje uz more i cijelo ljeto možeš plivati u njemu. Velika je razlika između mora i bazena, no ni bazen nije loš. Plivanje će te opustiti, poboljšati ti disanje, držanje, rasteretiti kralježnicu i psihu. Voda ima meditativni element koji je teško opisati, a koji u plivanju dolazi do izražaja. Probaj, zaljubit ćeš se u plivanje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.