Brzo, jednostavno i LCHF/keto: prefini recepti s jesenskim tikvama

Pet jednostavnih recepta u kojima će svatko uživati!

Brzo, jednostavno i LCHF/keto: prefini recepti s jesenskim tikvama

Juha od tikve s prženim špekom (ili komadićima kobasice)

Image



(za 4 porcije)

Sastojci:
2 žlice kokosovog ulja bez okusa
1 mali smeđi luk, sjeckani
500 g oguljene i nasjeckane bundeve
1 režanj češnjaka, protisnut
pola žlice ribanog đumbira
pola žličice kumina
pola žličice crvene mljevene paprike
po želji (i ako imate) 1/3 žličice Garam Masala začina
7 šalica pilećeg temeljca (ili biljnog, ili juhe od kostiju) (odnosi se na šalicu od 225ml)
100 g hrskavo preprženog nasjeckanog špeka ili kobasice
sol i papar, po ukusu

Opcionalni dodaci:
vrhnje za kuhanje ili mileram
sjemenke sezama

Upute:
Stavite temeljac kuhati petnaestak minuta na umjerenoj toplini – dok se ne ispari dio, da ostane ¾ nešto koncentriranijeg temeljca.
Tikvu pecite na 180 stupnjeva nekih 20-25 minuta.
Na ulju popržite luk, pa kratko i češnjak. Dodajte sve začine (i sol i papar) i još pržite neko kraće vrijeme, pa dodajte temeljac i pečenu tikvu. Kuhajte na umjerenoj toplini 10 minuta, a zatim propasirajte juhu ili štapnim mikserom ili u multipraktiku. Ako je pregusto za vaš ukus dodajte još temeljca ili vode.
Poslužite posipano s prženim hrskavim špekom ili kobasicom, a možete dodati i vrhnje za kuhanje te sjemenke sezama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
4/6