Budi najbolja verzija sebe.
Ljubavni problemi

I žene su nevjerne, zar ne? Ovo su razlozi zašto najčešće varaju

Iako će mnogi reći kako su većinom muškarci ti koji su nevjerni, i žene mogu biti te koje će prevariti partnera. Oba spola su sklona prevari, no svaki od njih ima svoje razloge, a ako pitamo stručnjake ovo su neki od razloga zašto žene varaju

Iako društvene norme i holivudski likovi često prikazuju muški spol kao jedini koji sklon prevarama, stvarnost je ipak često drugačija. Studije pokazuju da se jaz između spolova po ovom pitanju smanjuje, posebno među mlađom populacijom. Te da žene također u jednakoj mjeri varaju svoje partnere.

Razlog porasta ove pojave među ženama? Neki to pripisuju povećanim odgovornostima moderne žene, a time i povećanim potrebama i željama. Osnažene feminističkim stajalištima i financijskom slobodom, žene imaju manje šanse da naprave kompromise, ali su i u boljem položaju da potraže emocionalno i seksualno zadovoljstvo koje nedostaje u njihovoj vezi.

"Situacija se promijenila kada su žene počele raditi i imati vlastiti novac, a onda i izbore. S većim izborom lakše dolazi do nezadovoljstva", objašnjava bračna i seksualna terapeutkinja Angela Skurtu. "Od braka također očekujemo puno više. Prije je brak bio sredstvo za stvaranje obitelji i financijsku sigurnost. Sada od njega očekujemo sreću, dobar seks, najboljeg prijatelja i još mnogo toga. Stavili smo veliki pritisak na brak koji prvotno nije dizajniran da zadovolji sve naše potrebe", kaže dalje za Brides.com

Budi najbolja verzija sebe.

No, bez obzira što sve ovo znamo, ostaje i dalje isto pitanje: Zašto žene najčešće varaju? Evo nekoliko razloga koje navode psihoterapeutkinja Skurtu i psiholog Joel Block.

Nezadovoljstvo u vezi

Ovo se može smatrati najčešćim razlogom zašto se žene odlučuju za nevjeru. Nezadovoljstvo je mjesto gdje sve započinje, objašnjava Skurtu. "Ljudi to opravdavaju time da je odnos loš. Ako se pojavi treća osoba, one će umjesto da se zaustave, prijeći granicu", dalje objašnjava te dodaje da žene govore da je sve to nevino i da partnera uglavnom nije briga.

Nezadovoljstvo u trenutnoj vezi može potaknuti nekoga da potraži sreću negdje drugdje ili čak iskoristiti čin varanja (bilo svjesno ili nesvjesno) kao razlog za okončanje veze.

1/4
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.