Ljubavni problemi

I žene su nevjerne, zar ne? Ovo su razlozi zašto najčešće varaju

Iako će mnogi reći kako su većinom muškarci ti koji su nevjerni, i žene mogu biti te koje će prevariti partnera. Oba spola su sklona prevari, no svaki od njih ima svoje razloge, a ako pitamo stručnjake ovo su neki od razloga zašto žene varaju

Nisko samopouzdanje

Kad se žena bori s niskim samopoštovanjem, to ju može potaknuti da potraži vanjske izvore pažnje i potvrdu koju joj partner nije dao. "Nisko samopoštovanje započinje s ovakvim pitanjem: 'Zašto bi me netko smatrao privlačnom?' No, ako netko počne pokazivati pažnju, onda će se žena osjećati dobro", kaže Skurtu.

Žena koja vara može se osloniti na afere kako bi dobila dokaz svoje vrijednosti ili poželjnosti. No, kada jednom avantura završi, to bi moglo dovesti do toga da se osjeća zapostavljeno ili bezvrijedno, pa slijedi novi romantični interes - i ciklus se nastavlja.

Emocionalna glad

Iako studije pokazuju da su muškarci prvenstveno motivirani spolnim odnosom, žene koje varaju to obično čine kako bi ispunile emocionalne potrebe. Bez obzira je li veza fizičke ili emocionalne prirode, žena može varati jer žudi za razgovorom, empatijom, poštovanjem, odanošću, obožavanjem, podrškom ili nekom drugom emocijom koja nedostaje u njezinoj vezi.

Budi najbolja verzija sebe.

"Neki ljudi uvjeravaju sebe da emocionalna veza nije avantura. No, većina seksualnih odnosa počinje s emocijama. Smatram da su prilično rijetke seksualne veze bez nekih emocija, jer obično sve započinje kao prijateljstvo. Na taj način se prelaze granice i opravdava svoje ponašanje", kaže Skurtu.

2/4
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.