Budi najbolja verzija sebe.
Nije uvijek lako

Već dugo si sama? Psihološki razlozi zbog kojih se ne možeš lako zaljubiti

Osjećaš se usamljeno, ali već dugo se ne možeš zaljubiti? Možda se ne radi isključio o muškarcima oko tebe, nego o nekoj tvojoj unutarnjoj borbi

Zabrinuta si jer se već dugo sama i nikako se ne možeš zaljubiti? Ili si možda u ljubavnoj vezi, ali nikako da se pojavi taj osjećaj? Sve to možda te navodi na razmišljanje da trebaš odustati od ljubavi, ali možda se radi o nečemu što moraš riješiti sa sobom.

Psihološki gledano, trebamo ljubav. Ne, nisu nam nužne lažne romantične priče i ovisnost o odnosima koje nam nude filmovi i pop kultura. No, dosljedna povezanost i podrška drugih zbog koje ćemo prepoznati vlastite vrijednosti svakako su nam važne u životu. Isključivanje ljubavi može dovesti ne samo do usamljenosti, već i do depresije, tjeskobe i slabijeg imunološkog sustava.

Dakle, prije nego što odlučiš da potpuno odustaješ od ljubavi i partnerskog odnosa, razmisli jesu li sljedeće psihološke blokade možda stvarni problem. Terapeutkinja Sheri Jacobson objasnila je što nas sve može sprječavati da otvorimo srce prema novom ljubavnom odnosu.

Budi najbolja verzija sebe.
1/6
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.