Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Tajne iz spavaće sobe

Najčešći problemi zbog kojih parovi idu seksualnim terapeutima

Ovo su uobičajeni problemi koji se vrlo učinkovito mogu riješiti, kažu stručnjaci

profimedia-0158327477.jpg
Foto: Profimedia.hr

Kao i kod svih drugih problema u životu, ne postoje dva para koja imaju iste seksualne probleme. Ipak seksualni terapeuti kažu da postoji određena sličnost te ističu ako parovi ne rješavaju probleme, dugoročno se oni mogu pretvoriti u još veće i naštetiti odnosu.

Image
Vodič za oralni seks

Žensko zadovoljstvo: Savjeti za fantastičan oralni seks

Partnerski odnos potrebno je njegovati i ništa ne prepustiti slučaju jer ne smijemo zaboraviti da je to odnos koji je često temelj našeg života i mirna luka koja će nam omogućiti da se lakše nosimo sa svim životnim problemima koji se nađu pred nama. Stoga je izuzetno važno njegovati svaki segment tog odnosa, a u ljubavnom odnosu seks je važna i najintimnija komponenta. Zato je vrlo zanimljivo pročitati što kažu seksualni terapeuti i koji su najčešći problemi s kojim im dolaze parovi, ali i što nude kao rješenje.

Partneri su postali cimeri

"Mnoge žene traže pomoć jer njihovi muževi nemaju erotskih želja i više ne iniciraju seks. Često je to začarani krug u kojem ona osjeća da ju je partner seksualno i emocionalno napustio, ona se uznemiri, on je izbjegava jer ne može podnijeti da je vidi uzrujanu i tako dalje", kazao je Stephen Snyder, seksualni terapeut iz New Yorka.

Savjet: "Obično bi žena trebala biti malo manje kritična, a suprug mora naučiti koliko je njoj važno da se osjeća poželjnom. Također ponekad suprug mora biti glasnije izražavati svoje potrebe", savjetuje dalje.

Budi najbolja verzija sebe.
1/4
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.