Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Preljub i redoslijed rođenja

Najstarija braća i sestre skloniji su aferi? Tako barem tvrdi istraživanje

Možda rivalstvo između braće i sestara igra ulogu u njihovoj tajnovitosti - najstarije dijete je, na kraju krajeva, sinonim za zjenicu oka svojih roditelja

aykut-bingul-bgiGfsJazpk-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Može li se redoslijed rođenja u obitelji povezati s prevarom u braku ili vezi? Izgleda da može, barem tako pokazuje novo istraživanje. Ljudi koji su doživjeli prevaru i izdaju postaju posebno osjetljivi vezano za ove teme i često misle da mogu otkriti preljubnika po frizuri ili načinu na koji govori.

Međutim, znanstvenici su se prevarom kao fenomenom posebno bavili na različite načine, a nova studija napravljena je preko stranice Ashley Madison. Bavi se online spajanjem parova, no postoji jedna posebnost oko nje, napravljena je za ljude koji traže ljubavnika ili ljubavnicu, odnosno aferu dok su u braku ili vezi. Upravo zbog toga su imali dovoljnu bazu podataka pa su mogli proučavati prevaru kroz različite kutove.

Image
Istina ili?

Što redoslijed rođenja otkriva o tvom seksualnom životu?

U jednoj studiji ispitano je tisuću članova stranice Ashley Madison. Od tih 1000 ispitanika, koji su rekli da su već prevarili partnera, 78 posto ima braću i sestre. A čak 40 posto bili su najstariji brat i sestra, što je bacilo mrlju na blistavu sliku o uzornom prvom djetetu. Nadalje, najzastupljenija skupina bila je ona koja je imala dvoje mlađe braće i sestara, njih 31 posto. A odmah iza njih su oni koji imaju samo jednog brata ili sestru, njih 26 posto.

Zašto su najstarija braća i sestre, koji se najčešće povezuju s vodstvom i uspjehom, tako blisko povezani s nevjerom? Ovakvo ponašanje stavlja veliku mrlju na društveni ugled i stvara obiteljski problem, a sve je to pomalo neobično jer se obično radi o ljudima kojima je od djetinjstva važna odgovornost. Zašto se ovo događa?

Budi najbolja verzija sebe.
1/3
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.