Budi najbolja verzija sebe.
Slažeš li se?

Bez ova tri ključna faktora - vaša veza neće uspjeti

Svi mi imamo univerzalni skup potreba u vezama i one su jednostavno ključne za uspjeh

Svi imamo potrebe u vezi koje su važne za naše zdravlje. Neke od njih su specifične (određene razine kontrole, povjerenja ili načini komuniciranja), ali postoje i neke osnovne, univerzalne potrebe koje svi imamo, a istraživači i psiholozi već desetljećima se trude razumjeti ih. To uključuje druženje, naklonost i podršku.

Osnovne potrebe u vezi su sve stvari koje sami sebi ne možemo pružiti, a oslanjamo se na druge da nam pomognu pružiti nam ih. Izvorni koncept o ovoj vrsti potreba psihoanalitički terapeuti nazvali su "potrebama za ovisnošću", jer smo ovisni o drugima da ih ispunimo.

Točnije, kad smo tek došli na ovaj svijet, gotovo svaka potreba, osim kisika, ovisna je potreba. Novorođenče ovisi o drugima o hrani, udobnosti, njezi itd. Kako starimo, ove se potrebe mijenjaju jer neke od tih stvari naučimo osigurati za sebe. Međutim, kao odrasli ljudi i dalje imamo univerzalni skup potreba u vezama i one su jednostavno ključne za uspješnu vezu. Psiholog Will Meek na svojoj stranici objasnio je koje su to i što kada te potrebe nisu zadovoljene.

Budi najbolja verzija sebe.
1/5
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.