Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Roza kosa ili kečke?

Vratile su se kultne frizure 90-ih

U malo kojem desetljeću se toliko eksperimentiralo s modom, šminkom i frizurama kao 1990-ih, a neke od najpopularnijih frizura tog vremena doživljavaju veliki povratak

Kečke
Foto: www,profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Iako nam se čini kao da su bile prekjučer, od kultnih 1990-ih je prošlo već 30 godina. To je razdoblje obilježeno grunge i punkerskom kulturom, vrećastim košuljama, kariranim uzorkom, gotičarskim lookovima i prvim supermodelima svijeta.

Legendarne 90-e donijele su nam i Spice Girls i njihovu "girly" estetiku, kao i planetarno popularne boy bandove koji su nosili "matching" odjeću i kosu natapali gelom. 

Image

Frizure koje pomlađuju: Evo kako 'skinuti' nekoliko godina

Sada nam se možda mnogi ondašnji modni i make up trendovi mogu učiniti kriminalnima i drago nam je da su ostavljeni daleko iza nas u prošlosti, no neki pak legendarni lookovi doživljavaju nagli rast popularnosti.

Poznato je da se u modi sve kad tad vrati u modu, pa nas ta vijest ne iznenađuje. Ovog puta se doduše ne radi o tipu odjeće već o frizurama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.


1990-ih su svijetom show bussinesa vladale neke poprilično specifične frizure, a sada se s modernim twistom ponovno vraćaju u modu. Nose ih i trendsterice i slavne dame, a mi ti u nastavku donosimo mali pregled načina stiliziranja kose koji su bili megapopularni 90-ih, a izgleda da ćemo ih i danas sve češće viđati. 

Ružičasta kosa

Još uvijek se sa nostalgijom sjećamo roze kose Gwen Stefani iz 1990-ih. Čini se da je upravo ružičasta u svim nijansama zavladala kolorističkim trendovima, pa sve češće i češće viđamo žene s pramenovima u tonovima ružičaste ili pak s posve rozom kosom. Od Dua Lipe pa sve do Lottie Moss, mnoge slavne žene ovih su se dana odlučile obojiti kosu u rozo.

Ovaj ton boje za kosu zahtijeva blajhanje te nije najnježniji prema vlasima, ali završni look je genijalan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Visoki rep

Visoki rep jednostavna je, a efektna frizura koja je posebno popularna bila 1990-ih. Prije nekoliko godina ponovno ju je popularizirala Ariana Grande, pjevačica koju rijetko možemo vidjeti bez njezinog prepoznatljivog frizerskog looka - iznimno visokog i dugačkog repa. S obzirom da ova frizura dobro podnosi neopranu kosu, može biti lijepa i kad je razbarušena i kad je pomno stilizirana, i lako ju je napraviti, nije ni čudo da se ponovno vratila u modu. 

Pixie začešljan na stranu

Pixie kratka frizura na sceni je još od 1960-ih, a 1990-ih se nosila začešljana na stranu. Najviše ju je popularizirala Demi Moore na samom početku 90-ih, a danas ju žene vole jednakom strašću. Ova kratka frizura iznimno je praktična te odaje dojam snažne, samouvjerene žene. Odlično ju nosi Demi Lovato, a za stiliziranje ovakve kose - doista nije potrebno ništa više od običnog češljanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Visoke kečke

Kečke obično povezujemo s djevojaštvom i igranjem s lutkicama, no 1990-ih, s dolaskom Spice Girls grupe na scenu, ovakva frizura postala je vrlo tražena. Emma Bunton iliti Baby Spice ju je nosila godinama, a look su počele kopirati sve velike obožavateljice tog kultnog pop benda. Osim toga, početkom 2000-ih i Britney Spears je nosila kečke, a danas ih možemo ponovno vidjeti na Instagramima influencerica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Rachel frizura

O ovom stilu frizure napisani su tekstovi i tekstovi. Naravno, radi se o kultnoj frizuri Rachel iz serije "Prijatelji", a koja je postala toliko popularna da je pokrenula planetarni frizerski trend. Žene diljem svijeta 1990-ih tražile su svoje frizere da ih šišaju i farbaju baš onako kako je to činila Jennifer Aniston u "Prijateljima". Slojevito ošišana gusta kosa i plavi pramenovi tako su bili hit, a danas sličan friz nosi i Bella Hadid. 

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.