Znaš li da možeš napraviti pekmez od rajčica? Ide uz sve!

Ovaj pekmez savršen je prilog uz sve - kruh, jaja, krumpir, meso, sir...Ne možeš pogriješiti!

Znaš li da možeš napraviti pekmez od rajčica? Ide uz sve!

Predivan domaći pekmez od rajčica idealan je prilog za nadolazeće tople dane. 

Kako ga napraviti?

Sastojci:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • pola žličice kajjenskog chilija
  • 900 g rajčica (što manje to bolje, mi koristimo cherry rajčice)
  • 2 žličice vinskog octa
  • 2 žličice meda
  • 1 grančica ružmarina
  • sol, papar



Priprema:

1. U loncu srednje veličine zagrij ulje. Dodaj usitnjeni češnjak i kajenski papar i kuhaj minutu.

2. Dodaj rajčice, 1/4 šalice hladne vode, ocat, med i usitnjeni ružmarin. Dodaj soli i papra po želji i pusti da zakipi. Smanji vatru i dobro promiješaj, a zatim povremeno miješaj dok se kuha 22-24 minute. Kada pekmez postane gust, makni s vatre i dodaj još začina po želji. 

3. Premjesti pekmez u staklenku, a kada se u potpunosti ohladi - stavi je u hladnjak.