Zdravo i jednostavno za pripremu: Isprobaj ove recepte za mlijeko od badema i zobenih pahuljica

Biljna mlijeka odličan su izbor ako si osjetljiva na laktozu ili jednostavno želiš uživati u nešto drugačijoj kavi. Donosimo ti recepte za dva najpopularnija izbora, mlijeko od badema i mlijeko od zobi

Zdravo i jednostavno za pripremu: Isprobaj ove recepte za mlijeko od badema i zobenih pahuljica

Kako napraviti mlijeko od zobenih pahuljica


Po izboru: datulje, med, ekstrakt vanilije, kakao, bobičasto voće

Postupak:

1. Zobene pahuljice, vodu, sol i dodatak po želji stavi u blender i miksaj oko 30 sekundi do jednu minutu. Pahuljice ne moraju biti potpuno usitnjene. Ako ih previše miksaš, mlijeko bi moglo imati neželjeno gustu strukturu.
2. Procijedi smjesu kroz gazu ili tanku kuhinjsku krpu. Jednostavno postavi tkaninu preko posude i u nju izlij smjesu. Tkaninu skupi i rukama dodatno ocijedi.
3. Mlijeko prebaci u staklenu posudu u kojoj ga u hladnjaku možeš čuvati do pet dana. Mlijeko svaki put prije korištenja dobro protresi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrebno ti je:  

  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • 4 šalice vode
  • Prstohvat soli
3/3